Reference

CASE STORY: Selvvandende plantekrukker i genbrugsplast

For ABC Plant Growers er passionen for bæredygtighed, havearbejde og iværksætteri gået op i en højere enhed. Her kan du læse om, hvordan Dania Plast har været en del af processen fra idé til virkelighed.

"Hvad kan jeg få ud af den plast, der ligger og flyder?"

Det var dét spørgsmål, der inspirerede Danny Jørgensen fra ABC Plant Growers til at finde en løsning på et andet problem, som han stødte på år efter år i sin hobbyhave: uholdbare plantekasser, der blev utætte midt på sæsonen. Løsningen blev ABC Planter 1: en selvvandingskrukke i 100 % genbrugs-PP, designet så den både er miljøvenlig og pynter i haven.

Tilliden til producenten er afgørende

Men for at idéen kunne blive en realitet, måtte Danny Jørgensen finde en producent, der kunne rentegne hans skitse og hjælpe med at finjustere designet. Samtidig var det essentielt, at producenten havde den rigtige størrelse maskiner samt ekspertise indenfor produktion med genbrugsplast – og Danny skulle kunne stole på, at leveringsikkerheden var helt i top.

Valget faldt på Dania Plast efter et godt og konstruktivt første møde. Tilliden til producenten er afgørende for Danny Jørgensen:

”Det er alfa omega for mig, at jeg kan levere til tiden. For når jeg har lovet levering til mine kunder, så hjælper det ikke noget at komme senere, uanset årsag. Derfor var det vigtigt med et kemi-møde med Dania Plast for at se, om de kunne leve op til mine krav om genbrug og levering til tiden. Og så er det ellers gået stærkt derfra. ”

Første produktion kørt på 14 dage

Grundet plantekrukkernes succes har Danny Jørgensen haft travlt med at få sine produkter ud i verden:

”Man har taget rigtig godt imod produktet, og vi har fået 40 nye forhandlere på kun 20 dage. Derfor har der været et vist tidspres, hvor Dania Plast har været enormt effektive. Både i pingpong-fasen om designet og i selve produktionsfasen. Selvom formen først var klar 14 dage før første levering, var produktet færdig til tiden. Det tog ikke mange prøvetryk, inden det spillede. ”

Effektivt samarbejde

Ifølge Danny Jørgensen har samarbejdet med Dania Plast kørt efter en lineal: ”Der har været en tidslinje fra dag ét, som er holdt til punkt og prikke, og produktionen stod klar til tiden. Undervejs har den tekniske projektleder, Claus Håhr Veile, holdt mig fuldt orienteret om forløbet – bl.a. ved at sende videoer fra produktionen og løbende fortælle, hvad der foregår, så jeg har kunnet følge hvert step. Det gør, at jeg på intet tidspunkt har været i tvivl om, at de kunne levere til tiden. ”

Spørger man Danny Jørgensen om, hvorvidt han kan anbefale Dania Plast, er svaret et klart ja:

”Jeg er lykkelig for at have fundet en leverandør, der opfylder vores aftaler til punkt og prikke. Derfor er det også Dania Plast, der kommer til at producere de kommende produkter, jeg har på tegnebrættet. ”

Skal Dania Plast hjælpe med at få din idé ud i livet?

Går du med en idé på skitseniveau, og vil du gerne undersøge mulighederne for at få den sat i produktion? Så tag fat i vores Key Account, Trine Enevoldsen eller vores CEO Tommy Bonnerup  og hør nærmere.

---

Dania Plast har i mere end 30 år produceret og udviklet plastprodukter for en lang række brancher. Kernekompetencen er sprøjtestøbning, hvor vi er blandt de førende på viden og knowhow. Til alt andet samarbejder vi med anerkendte specialister i fast tilknyttede partnerskaber – alt sammen for at styrke hver enkelt kundes bundlinje og konkurrencekraft.