Som specialister koncentrerer vi os om plastsprøjtestøbning – alt andet lader vi andre eksperter om.

Vi kigger indad - imens vi uddeligerer nicheopgaver

I mere end 30 år har vi på Dania Plast udviklet og forfinet vores kernekompetence: sprøjtestøbning. Imens har vi etableret faste, gode samarbejder med andre dygtige specialister i hver deres niche. Det betyder, at vi i dag effektivt kan løse selv de mest komplekse udfordringer, vores kunder kommer med. 

Tæt samarbejde med råvareleverandører

Hos Dania Plast håndterer vi alle typer af plastråvarer, lige fra en ganske almindelig, standardplast til en high-end teknisk plast. Det kræver først og fremmest medarbejdere med høj faglig viden og knowhow og det rigtige forarbejdningsudstyr, men også et tæt samarbejde med råvareleverandørerne.

Især når vi udvikler nye produkter, sker det ofte i et direkte samarbejde med råvareleverandørernes udviklere og teknikere – det er trods alt dem, der kender deres råvarer bedst. Vi sørger også for løbende at invitere vores råvareleverandører indenfor for at undervise vores medarbejdere i egenskaber for lige nøjagtig deres råvarer.

Værktøjet skal være mere end i orden

Sprøjtestøbning er præcisionsarbejde, der kræver værktøj af højeste kvalitet. Derfor har vi også faste samarbejdspartnere til værktøjsfremstilling og -reparation, valgt ud fra samme strenge krav til kompetencer og specialviden, som vi selv står på mål for. Det betyder, at vi kan levere både fra Danmark og fra vores leverandør i Kina, som vi har brugt i mere end 15 år.  

Når det kommer til prototypeprintning, vi vil hellere fortsætte med at investere i vores kernekompetence end i printere, og så samarbejde med en fast, ekstern partner, der har specialiseret sig i at lave prototyper. Det giver bedre mening forretningsmæssigt både for os og for vores kunder – flere har nemlig selv investeret i deres egen prototypeprinter. 

Moldflow-analyse til komplekse emner

Jo mere komplekst et emne er, både i forhold til udformning og krav til performance, jo vigtigere er det, at det udvikles og støbes korrekt fra start. Her samarbejder vi med et af de bedste konsulenthuse i landet, som har specialiseret sig i moldflow-analyse – og kun dét. Gennem et IT-program, der ud fra tegninger og specifikationer simulerer, hvordan et givent emne vil performe, kan vi teste emnet, inden vi går i gang med at producere værktøjet.

Støbeforme er ofte en betydelig investering, og værktøjet kan ikke rettes til efterfølgende. Med en præcis moldflow-analyse sparer vi rigtig mange penge på den lange bane, fordi vi undgår at skulle lave flere forme i udviklingsfasen.

Bedst muligt resultat med lavest mulige omkostninger

Vores mål er altid at løse opgaven på den måde, der giver størst værdi for alle parter. At holde os til sprøjtestøbning som kernekompetence og samarbejde med andre specialister, når vi udvikler nyt, er vores  måde at give vores kunder det bedste fra alle verdener.

Vi investerer også gerne i nyt materiel eller ekstra uddannelse til vores medarbejdere for at løse opgaven mere effektivt. Vi tror på, at man kommer længst med de gode, langvarige relationer og en fleksibel tilgang – både til vores kunder og til vores underleverandører.

Skal vi samarbejde?

Har du en opgave eller en udfordring, vi skal kigge på, så kontakt os for en uforpligtende snak. Vi tilbyder både at udvikle nye produkter og overtage eksisterende. Ring til Morten Primdal, vores CEO eller til Trine Enevoldsen, vores Key Account Manager, så tager vi den derfra.

Dania Plast har i mere end 30 år produceret og udviklet plastprodukter for en lang række brancher. Kernekompetencen er sprøjtestøbning, hvor vi er blandt de førende på viden og knowhow. Til alt andet samarbejder vi med anerkendte specialister i fast tilknyttede partnerskaber – alt sammen for at styrke hver enkelt kundes bundlinje og konkurrencekraft.